Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Περιοχή: Αδριανή, Δράμας
Τηλ: (0030) 25210 82231 & (0030) 25210 82348
Fax: (0030) 25210 82 320
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το  Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βρίσκεται στην Αδριανή, μόλις 12 χιλιόμετρα ή 15 λεπτά από την πόλη της Δράμας.

Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του ιδρυτή του Κώστα Λαζαρίδη που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση του πρώτου γραμμικού αμπελώναστην ευρύτερη περιοχή (85 στρέμματα Sauvignon blanc και Ασύρτικο), γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών.

Σήμερα, οι  αμπελώνες του κτήματος καλύπτουν συνολική έκταση 2.800 στρεμμάτων, απλώνονται σε τέσσερις περιοχές του Ν. Δράμας, και εκμεταλλεύονται στο μέγιστο δυνατό το δυναμικό terroir της περιοχής.

Εφαρμόζοντας τα πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης (Agro 2.1/2.2), εξασφαλίζουμε εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, πάντα με την φιλοσοφία πως ‘τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στο αμπέλι’.

Η  υποδοχή και η οινοποίηση των σταφυλιών γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας. Η διαδικασία γίνεται υπό την εποπτεία έμπειρων οινολόγων και με την συνδρομή διεθνούς φήμης συμβούλωνώστε διασφαλίζεται με συνέπεια το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα πολυβραβευμένα κρασιά διαμορφώνουν τις οικογένειες: AMETHYSTOS, CHATEAU JULIA και DOMAINE COSTA LAZARIDI.

Επιπλέον, οι δραστηριότητές του Κτήματος περιλαμβάνουν την παραγωγή τουπαραδοσιακού τσίπουρου και ούζου ΗΔΩΝΙΚΟ, των αποσταγμάτων σταφυλής METHEXIS, και των βαλσαμικών ξιδιών ACETO BOTANICO.

Οι εξαγωγές,  βασική προτεραιότητα και στόχος του οινοποιείου μας, φέρνουν τα προϊόντα μας σε 24 χώρες σε όλο το κόσμο.

Στις αρχές της χιλιετίας ξεκίνησε η κατασκευήτου συγκροτήματος «Οινότρια Γη» στο Καπανδρίτι Αττικής, και ολοκληρώθηκε το 2006. Περιλαμβάνει πολλαπλούς χώρους κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων,  συνεδριακό κέντρο και το μοναδικό Μουσείο ΟίνουΚώστα Λαζαρίδη. Στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα βρίσκεται ο βιολογικός αμπελώνας 200 στρεμμάτων  από τον οποίο παράγονται τα ομώνυμα ερυθρά κρασιά «Οινότρια Γη».

Το οινοποιείο μας στη Δράμα είναι επισκέψιμο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο επισκέπτης θα ξεναγηθείστους χώρους παλαίωσης των ερυθρών κρασιών, θα θαυμάσει τον διάδρομο με τα μαρμάρινα γλυπτά και στη συνέχεια μπορεί να δοκιμάσει αντιπροσωπευτικές ετικέτες του Κτήματος στον χώρο γευσιγνωσίας. Όλα τα προϊόντα του Κτήματος είναι διαθέσιμα σε ειδικές τιμές.

Διάρκεια Ξενάγησης: 20 λεπτά.

Διάρκεια Γευσιγνωσίας: 20-40 λεπτά (ανάλογα το πακέτο επιλογής)

Ωράριο λειτουργίας Επισκέψιμου: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00

Επιθυμητή η τηλεφωνική επικοινωνία για την βέλτιστη οργάνωση

Εγγραφή στο Newsletter