Μπουτάρη

Περιοχή: Στενήμαχος, Ημαθίας
Τηλ: (0030) 23320 59715
Fax: (0030) 23320 41240
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H oινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία από τις ιστορικότερες & μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο του κρασιού. Από το 1879, έχει θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού, έχει συμβάλλει στην αναβίωση και ανάπτυξη γηγενών οινικών ποικιλιών και επενδύει συνεχώς σε καινοτόμα προϊόντα & υπηρεσίες. Η δραστηριοποίησή της σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η πληθώρα των διακρίσεων που έχει λάβει έως την καθιστούν άξια πρέσβειρα του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την πορεία της εταιρίας μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 460 εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και σημαντικά βραβεία σε καθιερωμένους διαγωνισμούς.

Το 2013 αποτελεί χρονιά σταθμό για την Οινοποιία Μπουτάρη, καθώς τιμήθηκε με τη διάκριση Οινοποιείο της Χρονιάς 2012 για 17η φορά από ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά του κλάδου παγκοσμίως, το αμερικάνικό περιοδικό Wine & Spirits. Με τη διάκριση αυτή κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα του Hall of Fame των καλύτερων οινοποιείων στον κόσμο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διάκριση Ευρωπαϊκό Οινοποιείο της Χρονιάς 2008 από το κορυφαίο οινολογικό περιοδικό Wine Enthusiast, διάκριση που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία ελληνική οινοποιία.

Επίσης, η Νάουσσα Μπουτάρη το 2013 διακρίθηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου, από το αμερικάνικο, περιοδικό οίνου Wine & Spirits.

Σημαντικό κομμάτι της πορείας της εταιρείας προς το μέλλον αποτελούν τα οινοποιεία και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της σε τόπους-κλειδιά για το αμπέλι και τη δυναμική του με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία Μπουτάρη είναι η μοναδική που διαθέτει 6 οινοποιεία στην Ελλάδα στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, στις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π): Νάουσσα, Γουμένισσα, Κρήτη, Σαντορίνη, Μαντινεία και στην Αττική. Είναι επίσης η πρώτη ελληνική εταιρέια που απέκτησε οινοποιείο στο εξωτερικό, το Domaine de Mayrac. Αποτελεί το έβδομο οινοποιείο της εταιρείας και βρίσκεται στην οινοπαραγωγική ζώνη του Languedoc, κοντά στην πόλη Limoux στη Νότια Γαλλία.

Μέσα από τα οινοποιεία της, η εταιρία Μπουτάρη, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, σε πολλές περιπτώσεις, στη διάσωση αλλά και στην ανάδειξη της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ενέπνευσε και στήριξε την ενασχόληση με το αμπέλι, ενώ προώθησε με πάθος τις αξίες της με γνώμονα την Ποιότητα Ζωής.

www.facebook.com/boutariwines

Εγγραφή στο Newsletter