Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη

Περιοχή: Αρναία, Χαλκιδικής
Τηλ: (0030) 23720 21190
Fax: (0030) 23720 21199
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μία απόφαση της οικογένειας Παπαγιάννη, μετά την επιτυχή δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα, με το αναγνωρισμένο για την ποιότητα του Possidi Holidays Resort & Suites Hotel 5* στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, να βάλει `Πόδι` στο κρασί συνδυάζοντας έτσι το ξενοδοχείο με την ορεινή βόρεια Χαλκιδική.

Με οδηγό την αγάπη για το καλό κρασί όπως από παλιά το γνωρίζουμε και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, άρχισε αυτή η προσπάθεια το 2003, αγοράζοντας προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια γης στην Αρναία και Μαραθούσα της Χαλκιδικής, περίπου 200 στρεμμάτων, στα οποία και φυτεύτηκαν επιλεγμένες ρίζες και ποικιλίες αμπελιού βιολογικής καλλιέργειας που αποτελούν την βάση για την παραγωγή ενός άριστου κρασιού.

Τον Νοέμβριο του 2006 μετά από μία εμπεριστατωμένη μελέτη, ξεκίνησε η κατασκευή ενός οινοποιείου 3.000 τ.μ. με κάβες και κελάρια 800τμ, σε κτήμα 35 στρεμμάτων στην Αρναία Χαλκιδικής το οποίο και αποπερατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007. Από τον Απρίλιο του 2008 λειτουργεί και το επισκέψιμο τμήμα του οινοποιείου το οποίο περιλαμβάνει αίθουσα πολυθεάματος, αίθουσα γευστικής δοκιμής και μία `μπουτίκ` στην οποία εκτός από το κρασί της εταιρείας προβάλλονται και διάφορα τοπικά προϊόντα.

Από την σοδειά του 2006 εμφιαλώθηκαν 20.000 φιάλες λευκό και κόκκινο κρασί, με την φροντίδα των έμπειρων οινολόγων και τεχνικών της εταιρείας Κλαούντια Παπαγιάννη & Σια Ε.Ε. `Αγροτουριστική`, τα οποία λόγω της εξαιρετικής ποιότητας βραβεύτηκαν σε πολλούς διεθνείς οινολογικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στις Βρυξέλες και στη Νέα Υόρκη.

Το 2008, η κα. Παπαγιάννη εμφανίζει στην αγορά 3 νέες ετικέτες για να συμπληρώσει το λευκό και το κόκκινο, τα οποία ήδη κυκλοφορούν από τον Μάρτιο του 2007. Ένα ροζέ από Grenache Rouge και Syrah, μία Μαλαγουζιά κι ένα Merlot μικρής παλαίωσης. Και τα τρία σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Από αγάπη στην φύση, το μεράκι στο καλό κρασί, και αποκλειστικό και μοναδικό προσανατολισμό την ποιότητα, με επένδυση στους αμπελώνες και σε ένα μοντέρνο κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 5 εκ. ευρώ, η Κλαούντια Παπαγιάννη προσδοκά στην επόμενη 5ετία να ανεβάσει την παραγωγή του κτήματος, διατηρώντας πάντα την ποιότητα του και κατακτώντας έτσι ένα σημαντικό μερίδιο στην ξένη και εγχώρια αγορά του ποιοτικού κρασιού.

Εγγραφή στο Newsletter