Κτήμα Παυλίδη

Περιοχή: Κοκκινόγεια, Δράμας
Τηλ: (0030) 25210 58300
Fax: (0030) 25210 58310
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Δράμας, μόλις 19 χλμ. από την πόλη της Δράμας.
 
Δημιουργήθηκε το 1998 από τον Χριστόφορο Παυλίδη, ο οποίος μετά από επίμονη αναζήτηση επέλεξε αυτήν την περιοχή για την εγκατάσταση του αμπελώνα και του οινοποιείου του. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Παυλίδη βρίσκονται στις περιοχές των Κοκκινογείων (200 στρέμματα) και Περιχώρας Δράμας (400 στρέμματα). Και οι δύο αυτές περιοχές ήταν γνωστές για τα αμπελοτόπια τους από την αρχαιότητα ακόμη.
 
Ο γραμμικός αμπελώνας του κτήματος εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ηλιοφάνεια της Ελλάδας χάρη στο νοτιοδυτικό προσανατολισμό του ενώ το καλοκαίρι δέχεται την ευνοϊκή επίδραση του απογευματινού βόρειου ανέμου, καθοριστικού για την ομαλή ωρίμανση των σταφυλιών.  Στα ερυθρά αργιλοπηλώδη εδάφη του κτήματος φιλοξενούνται οι Ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Αγιωργίτικο, οι Γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay και Syrah και η Ισπανική Tempranillo.
Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, οι οποίοι να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών.
Πρόκειται για ένα οινοποιείο από τα λίγα στην Ελλάδα που πραγματοποιούν νυχτερινό τρύγο.
 
Ειδικότερα το Κτήμα Παυλίδη παρουσιάζει την οικογένεια οίνων ΤΗΕΜΑ, με το λευκό να γεννιέται από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon Blanc, το ερυθρό να είναι αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Αγιωργίτικου με το  Syrah και το ροζέ παραγόμενο από σταφύλια της ισπανικής ποικιλίας Tempranillo. Τέλος, υπάρχουν οι premium μονοποικιλιακοί οίνοι EMPHASIS, Assyrtiko, Chardonnay, Tempranillo και Syrah. 
 
Μια επίσκεψη στο Κτήμα Παυλίδη περιλαμβάνει: ξενάγηση στον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων και στη συνέχεια σε όλους τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας. Ο επισκέπτης θα ξεναγηθεί στο οινοποιείο, σε ένα κτίσμα πρωτοποριακό, έκτασης 3.000 τ.μ. με minimal αισθητική και μοντέρνες, λιτές γραμμές που παραπέμπουν στη φιλοσοφία του Νέου Κόσμου. 
 
Η ξενάγηση μπορεί να γίνει στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, ενώ η διάρκεια της υπολογίζεται στη μία ώρα.
 
Ωράριο λειτουργίας επισκέψιμου:
Κατόπιν συνεννόησης
Δευτέρα με Παρασκευή: 9.00 - 15.00
Σάββατο: 10.00 - 14.00

Εγγραφή στο Newsletter