Κτήμα Βογιατζή

Περιοχή: Βελβεντό, Κοζάνης
Τηλ: (0030) 24640 32283
Fax: (0030) 24640 32283
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Κτήμα Βογιατζή βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης κοντά στη λίμνη Πολυφύτου. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας έκτασης 100 στρεμμάτων φυτεύθηκε την περίοδο 1991-1994 από τα αδέλφια Γιάννη και Νίκο Βογιατζή, για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, τα οποία συνδυάζουν ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα.

Σήμερα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Τσαπουρνάκος, Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon, Ασύρτικο, Chardonnay, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Η κλίση του αμπελώνα είναι πολύ μικρή και διακρίνονται τρεις ομάδες εδαφών, αμμοπηλώδη, αργιλοπηλώδη και αργιλώδη ασβεστολιθικά. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, επηρεάζεται όμως σημαντικά από την γειτνίαση με τη λίμνη και από τη σταθερή παρουσία ανέμων, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν πηγή δροσιάς για το αμπέλι.

Το οινοποιείο, συνολικής δυναμικότητας 100.000 φιαλών, διαθέτει σύγχρονους χώρους οινοποίησης, κάβα παλαίωσης και χώρο υποδοχής επισκεπτών.

Εγγραφή στο Newsletter