• Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος

Νεα

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Γνωρίζω σημαίνει Απολαμβάνω

Το νέο έντυπο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» ασχολείται με τους χαρακτηρισμούς ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφικό Ένδειξη) στις ετικέτες κρασιού, εάν αυτό συμβάλει, και με ποιόν τρόπο, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, στα αρώματα και στη γεύση του. Επιπλέον, αναλύει τις έννοιες  "επώνυμο" κρασί και "ανώνυμο χύμα", τον όρο "υπεύθυνη κατανάλωση" που διαπραγματεύεται την ασφαλή γευστική απόλαυση του κρασιού και στην απόκτηση της "οινικής κουλτούρας" ως συνειδητή επιλογή ποιοτικής καλλιέργειας στη ζωή μας.

Όσο περισσότερο γνωρίζουμε το κρασί, τόσο καλύτερα και ουσιαστικά το απολαμβάνουμε.

περισσότερα

Οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ Βόρειας Ελλάδας

Ο πρόεδρος κ. Στέλλιος Μπουτάρης και τα Μέλη της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" προσκαλούν τους επαγγελματίες του κρασιού, από την εστίαση (ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μπαρ) και εμπόριο οίνων (κάβες, διανομή, λιανεμπόριο, , στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής "Οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ Βόρειας Ελλάδας - Επιλογή Ποιότητας".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 στη βεράντα της αίθουσας ΔΙΑΣ, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3, 7ος όροφος), με την παρουσία εκπροσώπων της ένωσης "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος".

περισσότερα

Οινοτουρισμός στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Φίλες και Φίλοι, εάν σας έχει λείψει ο οινοτουρισμός, το να περιπλανηθείτε σε έναν αμπελώνα, να περάσετε το κατώφλι ενός οινοποιείου, να γνωρίσετε τους τόπους και τους δημιουργούς αγαπημένων σας κρασιών και φυσικά να τα γευθείτε, ήρθε η ώρα ζήσετε αυτή την εμπειρία από κοντά!

Τα επισκέψιμα οινοποιεία στο οινοτουριστικό δίκτυο "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος" είναι πλέον ανοιχτά για το κοινό, όμως κατόπιν επικοινωνίας προκειμένου να μπορέσετε με ασφάλεια να απολαύσετε την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter